Bugünkü yazımda konuyu başlıkta özetledim aslında. Artık yeni ve güzel bir akımın si...

Yeni Akım : Masallar'dan Beyaz Perdeye

04:05 Unknown 0 Comments

                                 


              Bugünkü yazımda konuyu başlıkta özetledim aslında. Artık yeni ve güzel bir akımın sinemada doğduğuna inanıyorum. Herkesin bildiği masalları , destanları fantastik bir şekilde beyaz perdeye sunuyorlar. Bence beyaz perde için muhteşem bir akım . Yeni bir akım çünkü genelde sinema edebiyatta romanlardan beslenirdi. Hatta ülkemizde romanlardan diziler oldukça fazla. 


                 Bu akımın en güzel örneğini 2012 haziranında " Pamuk Prenses ve Avcı " adlı sinema filminde gördük. Bildiğimiz pamuk prenses ve avcı filmini macera dolu bir hale getirerek sundular. Gerçekten her izleyenin beğendiği çok başarılı bir film oldu. Bende çok beğendim. Heyecan doluydu , her sahne çok yüceleştirilmiş. Müzikte filmle çok uyumluydu. 




                 Ama size bu akımın çok güzel bir örneğini tavsiye edeceğim. " Hansel ve Gretel Cadı Avcıları " isimli sinema filmi izlemeye değer bir gösterim. Eğer " Pamuk Prenses ve Avcı 'yı " izlediyseniz bu filmi de hemen izleyeceğinize eminim. Filmde kullanılan efektler mükemmel diyebilirim. Her sahnesi heyecan dolu. Sonu da güzel bitiyor,başı da güzel gözüküyor. 


             Aslında bu filmlerin alıcısı daha çok Avrupa pazarı. Türkiye de böyle filmlerin yapılmamasının asıl nedeni pazarı olmamasıdır. Ama bizde böyle yaparsak kendi kültürümüzü daha iyi tanıtabiliriz. Lise döneminde Şeyh Galip'in " Hüsn ü Aşk " eserini okuduğumda bunu beyaz perdeye uyarlasak kendi kültürümüzü çok iyi tanıtacağımızı düşündüm. " Pamuk Prenses ve Avcı " filmini izledikten sonra Hüsn ü Aşk'ın fantastik olarak beyaz perdeye daha uygun olduğunu söyleyebilirim. 


                       
                  Şimdi sizi " Hansel ve Gretel Cadı Avcıları " 'nın fragmanı ile baş başa bırakacağım. Bu tür fantastik filmleri seviyorsanız hemen izleyin.


                                         

0 yorum: