ZAMANA KARŞI 2011 yapımı bir Amerikan yapımı filmdir. Türü bilim-kurgu diye geçmektedir. Bence macera türüne daha yakın bir film. G...

ZAMANA KARŞI

03:41 Unknown 0 Comments




ZAMANA KARŞI

2011 yapımı bir Amerikan yapımı filmdir. Türü bilim-kurgu diye geçmektedir. Bence macera türüne daha yakın bir film.

Gözü kapalı izleyebileceğiniz inanılmaz bir film. Konusu itibari ile senarist Andrew Niccol  bolca Türk filmi izlemişe benziyor. Neden diye soracaksanız. Şöyle açıklayayım: filmde zengin kız fakir oğlan var ve bu fakir oğlan zengin kızın ailesinin seviyesine gelerek öç alıyor. Filmin sadece Amerika'dan aldığı özelliği ise Amerika'daki fakir oğlan dünyada eşitliği sağlıyor. Yani dünyayı kurtarıyor. Amerikan hayalperestliği  işte ne yaparsın.




Ancak filmi böyle cıvık anlattığıma bakmayın. Konusuyla , oyuncularıyla, çekimi ve efektleri ile hatta verdiği mesajı ile süper bir film. Ben mesajını beğendim. Ayrıca mesajın veriliş şeklide biraz farklı işte güzel olanda bu yanı. Aslın güzel filmlerin hepsi öyle değil midir? Konu hep aynıdır ancak anlatılış tarzı farklıdır.Mesajı ummadık şekillerde bize verir. Bu filmde bu tanıma tıpa tıp uyuyor. İzlenmeli bence. Ama yönetmene tazminat davası açılmasından yanayım. Bizim yarım asırlık yeşilçam filmlerinin konusu almış.

Hele başrol oyuncusu Justin Timbarleke'nin fakirlikten dolayı annesinin hayatını kaybetmesi aklıma hemen Emrah ile Oya Aydoğan'ın " Küçük Emrah " filmlerindeki sahnelerini getirdi.




 Ancak filmde şöyle enteresan bir durum var. İnsanlarının kollarında hayatlarının geriye kalan zamanlarını gösteren saatler var. Bu saatlerdeki zamanı vererek yaşamlarını geçindiriyorlar. Bu saatlere çalışarak zaman ekleyebiliyor ve yaşamlarını uzatabiliyorlar. Ama dünya adaletsiz bu filmde de. Zenginler çok ayrı mekanlarda yaşıyor ve kollarındaki zaman onların sonsuza kadar yaşamalarına imkan tanıyor. Ama zamansızlıktan ölen binlerce kişide var fakir malikanelerde. Bir film kronolojiyi bu kadar iyi kullanabilir.


Şimdi bu güzel filmin fragmanına göz atın beğenirseniz filmi de izlersiniz.


0 yorum: